Gleðilig jól í Jesu navnið

“Latum okkkum nú fara beinavegin til Betlehem og vita um hesi tíðindi, sum hend eru, og sum Harrin hevur kunngjørt okkum”. Luk 2,15b

Det var en god opfordring, hyrderne gav hinanden: Lad os dog gå til Betlehem. De havde fået hjerterne tændt i brand ved at lytte til det, engelen sagde. Derfor gjorde de, hvad de ellers ikke ville have gjort. Siden den nat har utallige fulgt i hyrdernes spor. De hørte et budskab. Gennem det blev håbet tændt, og de måtte derhen, hvor Jesus var.

De erfarede, at Gud er den samme, som han var julenat. Han spurgte ikke om, hvilke gaver de kunne bringe. Han talte til de tomhændede og åbenbarede sin Søn for dem.

Engelen sagde, at hyrderne skulle gå til Betlehem. Hvor skal vi gå hen?
Vi skal gå til Guds eget ord. Gennem det kommer Jesus til dig. Måske synes du ikke, at Ordet virker stort og rigt. Det er andre budskaber, de fleste er optaget af. Men derfor skal du ikke lade være med at lytte. Hyrderne har utvivlsomt også undret sig over den enkle og fattige stald. Men da de fandt Jesus, vældede gælden ind over dem.

Sådan er det også for dig. Når du finder Jesus i Ordet, kan du ikke lade være med at glæde og fryde dig over ham. Du må undre dig over, at dit liv ikke i langt højere grad drejer sig om at søge Jesus, hvor han er at finde.

Hyrderne fandt han i deres egen verden. De skulle ikke overskride grænser. Det skal du heller ikke. Han kommer til dig gennem evangeliets enkle ord om frelse for dem, der ikke kan frelse sig selv.
Mange tror, at det afgørende må være, hvad der skal ske. De er ikke klar over, at de mest betydningsfulde begivenheder allerede har fundet sted.

Guds egen Søn er født af jomfur Maria. Han har været fra evighed. Alt er skabt ved ham, og alle ting sigter mod at ophøje ham. Han er over alle. Alligevel blev han menneske. Hyrderne har bevidnet, at det er sandt. Gå i deres spor. Da kommer du hen til Jesus, og du får en velsignet jul.

Úr andagtsbókini “Et er nødvendigt”
hjá Hans Erik Nisssen.

Similar Posts